Translate

Κινέζικο κοτόπουλο με Κάσιους

Η κινέζικη κουζίνα είναι από τις αγαπημένες μου. Είναι πολύ απλή στην εκτέλεση συνήθως, και πολύ γευστική. Μπορείτε να προμηθευτείτε σχεδόν από όλα τα σούπερ μάρκετ πλέον τα υλικά για ένα επιτυχημένο κινέζικο φαγητό: φύτρες φασολιών, ρίζες μπαμπού, μίνι καλαμπόκια, νεροκάστανα, και μια πληθώρα από σώς που δίνουν αυτήν την χαρακτηριστική γεύση στα κινέζικα πιάτα...Εδώ έχουμε τα φυστίκια κάσιους με το κοτόπουλο σε μια γευστική αρμονία....

      ΥΛΙΚΑ:

  • 800 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κομμάτια.
  • 1 κγ αλάτι
  • 1 κσ κορνφλάουρ
  • 1 ασπράδι αυγού, ελαφρά χτυπημένο
  • 2 κσ άσπρο ξηρό κρασί
  • 4 κσ σπορέλαιο
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε χοντρές ροδέλες-και το πράσινο μέρος τους
  • 2 καρότα κομμένα
  • Από μισή πιπεριά- κόκκινη, κίτρινη και πορτοκαλί
  • 1 κγ σκόνη τζίντζερ
  • 1/2 κονσέρβα από : ρίζες μπαμπού, φύτρα φασολιού και μίνι καλαμπόκια
  • Λάδι για το τηγάνισμα

      Για την σάλτσα:

  • 1 κσ κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό
  • 1.5 κούπα ζωμό κότας φρέσκο ή από κύβο
  • 3-4 κσ σόγια ή και άλλες σώς, όπως: teriyaki, sukiyaki, oyster κτλ
  • 150 γρ. κάσιους ψημένα, ανάλατα κατά προτίμηση
  • 1 κσ φυστικοβούτυρο
  • 2 κσ άσπρο ξηρό κρασί

     ΟΔΗΓΙΕΣ:

  1. Αναμειγνύετε σε ένα μπόλ το αλάτι, το κορνφλάουρ, το ασπράδι αυγού, το κρασί , και μαρινάρετε το κοτόπουλο.
  2. Ενώνετε τα υλικά της σάλτσας σε άλλο μπόλ-εκτός από τα κάσιους-και ανακατεύετε.
  3. Σε τηγάνι, τηγανίζετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει κάλα, και το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  4. Σε τηγάνι γουόκ κατά προτίμηση, ζεσταίνουμε καλά το σπορέλαιο, και σωτάρουμε τα λαχανικά-πασπαλισμένα με την σκόνη τζίντζερ- ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε  το κοτόπουλο και ανακατεύουμε μία δύο φορές. Κλείνουμε με καπάκι, και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά να βράσει το φαγητό, προσέχοντας να έχει υγρά και να μην καεί. Εάν χρειαστεί, ρίχνουμε μία δύο κουταλιές σόγια.΄
  5. Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα-μαλακά, αλλά να ΄κρατάνε΄-ρίχνουμε μέσα την σάλτσα και τα κάσιους. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα, και σερβίρουμε .






Comments

  1. Πραγματικά ενδιαφέρον. Θα ήθελα να ρωτήσω από πού μπορεί κανείς να προμηθευτεί νεροκάστανα; Δυσκολεύομαι να βρω.

    ReplyDelete
  2. Καλή χρονιά! Νεροκάστανα μπορείτε να βρείτε στα περισσότερα μεγάλα σουπερ μαρκετ σε κονσέρβα, στους διαδρόμους με τα Ασιατικά είδη.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake