Translate

Κοτοπουλάκια Πανέ με Εστραγκόν

Αυτή είναι μια υπέροχη συνταγή της φίλης μου Στεφανίας Λανιέρ, που πραγματικά με έσωσε με αυτες τις εύκολες και πολύ ζουμερές κοτομπουκιές ! Το εστραγκόν είναι δική μου προσθήκη, γιατί βρίσκω οτί δένει πολύ με το κοτόπουλο και του δίνει ένα ιδιαίτερο άρωμα. Το μεγάλο μυστικό σε αυτήν την συνταγή είναι το μασάζ ! Μπορείτε να συνοδέυσετε αυτά τα κοτοπουλάκια με διάφορες σάλτσες, κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα κ.α.


         ΥΛΙΚΑ:

  • 3 περίπου μεγάλα στήθη κοτόπουλου κομμένα σε λωρίδες
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 κσ μουστάρδας- ιδανικά 2 μουστάρδας με εστραγκόν, και 2 απαλής.
  • 1 κσ ελαιόλαδο
  • 1 κγ αλάτι και λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο 
  • 1 κσ αποξηραμένο εστραγκόν
  • τριμμένη φρυγανιά για το πανάρισμα, και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

      ΟΔΗΓΙΕΣ:

  1. Σε μεγάλο μπόλ, ενώνουμε και ανακατεύουμε το γιαούρτι, την μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και το εστραγκόν, και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  2. Προσθέτουμε το κομμένο κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά να καλυφθεί από το μίγμα. Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρες.
  3. Βγάζουμε από το ψυγείο και φορώντας πλαστικά γάντια, κάνουμε καλό μασάζ στο κοτόπουλο για περίπου 10 λεπτά, ή ακομά καλύτερα, για όση ώρα αντέξετε ! Το μασάζ, κάνει τα κοτοπουλάκια μαλακά και πολύ ζουμερά. 
  4. Πανάρουμε ένα ένα, βουτώντας τα στην τριμμένη φρυγανιά, και τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι σε βαθύ τηγάνι, για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Η φωτιά μας πρέπει να είναι μέτρια. Όταν τα βγάλουμε, τα τοποθετούμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, και μετά σερβίρουμε. 

 








Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Τηγανιτά Σπαράγγια

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Ροβίτσα Σούπα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Honey & Oat Cake