Translate

Χοιρινές Μπριζόλες με Δάφνη

 
Το χοιρινό είναι ένα κρέας αρκετά παρεξηγημένο ώς πολύ λιπαρό. Αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από το κομμάτι που θα χρησιμοποιήσουμε, όπως και στο μοσχάρι. Η συνταγή που σας δίνω εδώ, μπορεί να γίνει και χωρίς το πρώτο της στάδιο, το τηγάνισμα, για πιο ελαφριά κουζίνα. Δυστυχώς όμως, όλη η γεύση κρύβεται εκεί !


        ΥΛΙΚΑ:

  • 6-8 χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο
  • 2-3 λεμόνια
  • φύλλα δάφνης, όσα και οι μπριζόλες μας
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ποτήρια λευκό ξηρό κρασί
  • χοντρό αλάτι, πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα


       ΟΔΗΓΙΕΣ:


  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς κελσίου.
  2. Σε βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε περίπου 3/4 της κούπας λάδι, και τηγανίζουμε την κάθε μπριζόλα για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Θέλουμε να ροδίσουν αρκετά. 
  3. Τοποθετούμε τις μπριζόλες σε μεγάλο πυρέξ, και περιχύνουμε με το ζουμί που περίσσεψε στο τηγάνι. Προσθέτουμε χοντρό αλάτι και πιπέρι.
  4. Παράλληλα έχουμε ψιλοκόψει το σκόρδο, και έχουμε κόψει λεμόνι σε λεπτές φέτες-όσες και οι μπριζόλες μας. Στίβουμε ένα λεμόνι, και το ρίχνουμε μέσα στο πυρέξ, μαζί με το σκόρδο και το κρασί. Τοποθετούμε πάνω σε κάθε μπριζόλα ένα φύλο δάφνης, και μια φέτα λεμόνι από πάνω του.
  5. Ψήνουμε για περίπου 20-30 λεπτά. Θέλουμε να έχει μείνει σάλτσα, αλλά να είναι καλά ψημένες οι μπριζόλες μας. Σερβίρουμε με ένα λευκό ρύζι. 






Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake