Translate

Μπισκότα Βρώμης με Σταφίδες

Αυτά τα μεγάλα μπισκότα είναι το τέλειο πρωινό. Βουτήξτε τα μέσα σε ένα παγωμένο ποτήρι γάλα, και θα νιώσετε υπέροχα...Εμένα μου θυμίζουν τα παιδικά μου χρόνια, και ας μην τα έτρωγα τότε ! Έχουν κάτι στην γεύση τους που απλώς σε παρηγορεί. Είναι χορταστικά, και πολύ θρεπτικά, μιας και η βρόμη και οι σταφίδες, είναι δύο πολύ καλά για την υγεία συστατικά. Προσαρμοσμένη συνταγή από το βιβλίο: 'Amy's Bread' των Amy Scherber και Toy Kim Dupree.


       ΥΛΙΚΑ:



  • 1.5 κούπα αλεύρι
  • 1.5 κγ αλάτι
  • 1 κγ σόδα μαγειρικής
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 βανίλια
  • 3 κούπες βρώμη
  • 1 και 1/4 της κούπας σταφίδες ξανθές
  • 1 κούπα βούτυρο- 250 γρ
  • 210 γρ μαύρη ζάχαρη
  • 90 γρ ζάχαρη


      ΟΔΗΓΙΕΣ:



  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
  2. Σε ένα μπολ, ενώστε το αλέυρι, το αλάτι, την σόδα και την κανέλα και ανακατέψτε καλά.
  3. Στο μπολ του μίξερ ενώστε το βούτυρο και την ζάχαρη και χτυπήστε για περίπου 2 λεπτά, ή μέχρι να αφρατέψει.
  4. Προσθέστε τα αυγά και την βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν καλά.
  5. Προσθέστε το μείγμα του αλευριού, και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν μόνο.
  6. Ρίξτε μέσα την βρόμη και τις σταφίδες.
  7. Σε στρωμένες λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί, τοποθετείτε με κουτάλι παγωτού, ή σούπας, από μια μπάλα ζύμης με απόσταση 2-3 εκατοστά μεταξύ τους. Πατικώνετε απαλά την κάθε μια με το χέρι σας, και ψήνετε για 13-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες τους. Βγάζετε από τον φούρνο και μετά από 5 λεπτά, τοποθετείτε σε σχάρα να κρυώσουν.  



 






Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Τηγανιτά Σπαράγγια

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Ροβίτσα Σούπα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Honey & Oat Cake