Translate

Κρεατόπιτα με Κατίκι

Οι πίτες μου αρέσουν πάρα πολύ. Ιδίως οι κρεατόπιτες και οι κοτόπιτες. Αυτή εδώ δεν είναι η κλασική κρεατόπιτα όμως. Έχω προσθέσει κατίκι και κολοκυθάκια, και η γέμιση είναι λιγότερο κόκκινη από την συνηθισμένη γέμιση της κρεατόπιτας. Η γεύση είναι απίθανη, και τα κολοκυθάκια δεν τα καταλαβαίνει κανείς, οπότε αυτή η πίτα είναι και ιδανική για παιδάκια που μπορεί να αρνούνται να φάνε οτιδήποτε πράσινο ! Είναι και πολύ εύκολη στην παρασκευή της, αφού όλα τα λαχανικά τοποθετούνται στο μπλέντερ, και το φύλλο είναι έτοιμο. Στο δικό μας σπίτι καταναλώθηκε σε χρόνους ρεκόρ πάντως...



      ΥΛΙΚΑ:

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 φρέσκες ντομάτες
  • 3-4 μικρά κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 γρ κατίκι δομοκού
  • 1 πακέτο έτοιμο χωριάτικο φύλλο 
  • 4 κσ ελαιόλαδο, και λίγο ακόμα για το φύλλο.


      ΟΔΗΓΙΕΣ:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς κελσίου.
  2. Καθαρίζουμε τα λαχανικά μας. Κόβουμε το κρεμμύδι στα 4, και τα κολοκυθάκια σε χοντρές φέτες. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε στα 4. Τα τοποθετούμε όλα μαζί στο μπλέντερ, και τα αλέθουμε λίγο.
  3. Σε μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, τοποθετούμε το λάδι και τα αλεσμένα λαχανικά. Σωτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε τον κιμά. Ανακατεύουμε συνεχώς και σωτάρουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πιεί όλο σχεδόν το ζουμί του. Σβήνουμε την φωτιά. 
  4. Σε ένα μέτριο πυρέξ, απλώνουμε λίγο λάδι, και από πάνω το φύλλο. Συνήθως τα χωριάτικα φύλλα που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι 4 σε κάθε πακέτο, οπότε τοποθετούμε 2 κάτω και 2 από πάνω. Πάντοτε λαδώνουμε το κάθε ένα που στρώνουμε.
  5. Όταν απλώσουμε τα 2 πρώτα, ανακατεύουμε την γέμιση με το κατίκι, και τοποθετούμε μέσα στο πυρέξ. Απλώνουμε από πάνω και τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας τα, και 'τυλίγουμε' τις άκρες τους.
  6. Χαράζουμε σε ρόμβους μέχρι την γέμιση, και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 περίπου λεπτα, και σερβίρουμε.








Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Τηγανιτά Σπαράγγια

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake