Translate

Μεξικάνικα Tacos με Guacamole

To μεξικάνικο φαγητό είναι από τα καλύτερά μου. Μου αρέσει το ότι είναι καυτερό και τρώγεται εύκολα με τα χέρια ! Τα tacos τα αγαπώ ιδιαίτερα, μιας και μπορούν να φτιαχτούν σε αρκετές ποικιλίες και σε πολλούς συνδιασμούς. Οι μεξικάνοι τα καταναλώνουν με ότι μπορείτε να φανταστείτε μέσα: κιμά, μοσχάρι, κοτόπουλο, ψάρι και οι γαρνιτούρες είναι πάλι πάρα πολλές ! Εδώ σας παραθέτω μια απλή συνταγή, με αυθεντική μεξικάνικη γεύση.
Το σπιτικό Guacamole είναι το τέλειο συνοδευτικό για αυτό το μεξικάνικο 'σουβλάκι'.


      ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 4 κγ πάπρικα γλυκιά
  • 2 κγ σκόνη τσίλι
  • 2 κγ μαύρο πιπέρι
  • 5 κγ κύμινο
  • 4 κσ ελαιόλαδο
  • ένα ποτήρι νερό
  • αλάτι
  • 1-2 πακέτα έτοιμων Tacos από καλαμπόκι

       Για το Guacamole:
  • 4-5 ώριμα αβοκάντο
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο
  • 1 λάιμ
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 15 περίπου ντοματίνια
  • 2-4 φετούλες καυτερής πιπεριάς προαιρετικά

      Για γαρνιτούρες:
  • 2  ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • ξινή κρέμα
  • τρυμμένο κίτρινο τυρί
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λίγο μαρούλι iceberg κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • μπορείτε να προμηθευτείτε επίσης μεξικάνικη Salsa, κόκκινα φασόλια και πιπεριές Jalapenos τουρσί.


      ΟΔΗΓΙΕΣ:


  1. Φτιάχνουμε το Guakamole: ξεφλουδίζουμε τα αβοκάντο και τα τοποθετούμε σε μπολ, μαζί με το κόλιαντρο ψιλοκομμένο, το κρεμμυδάκι και τα ντοματίνια κομμένα σε κυβάκια.
  2. Προσθέτουμε λίγο ξύσμα από το λάιμ, και λίγο από τον χυμό του, και με ένα πιρούνι πολτοποιούμε καλά τα υλίκά και ανακατεύουμε. Εαν θέλετε προσθέστε την καυτερή πιπερίτσα.
  3. Κλείνουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, τοποθετούμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 4-5 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τον κιμά και σωτάρουμε για λίγο. όταν αρχίσει να αλλάζει χρώμα, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, και ανακατεύουμε καλά. Σωτάρουμε για 5 λεπτά ακόμα, και προσθέτουμε το νερό. Ανακατεύουμε κάπου κάπου, και όταν απορροφηθεί το νερό, σβήνουμε.
  6. Τοποθετούμε τα Tacos με το άνοιγμα προς τα κάτω σε προθερμασμένο φούρνο για 3-4 λεπτά, ή στα μικροκύματα για 30 περίπου δευτερόλεπτα.
  7. Γεμίζουμε το taco μας αμέσως πριν το φάμε με κιμά, guacamole, ξυνή κρέμα, ντομάτα, κρεμμύδι, μαρούλι και τυρί και απολαμβάνουμε !


 










Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Τηγανιτά Σπαράγγια

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Ροβίτσα Σούπα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Honey & Oat Cake