Translate

Τάρτα Σοκολάτας με Σμέουρα


Μην σας τρομάξει η εμφάνιση αυτής της τάρτας. Είναι πολύ απλή και εύκολη! Την έφτιαξα σχεδόν από το μυαλό μου, θέλοντας να αξιοποιήσω τα νόστιμα σμέουρα που βρήκα.
Τα raspberries ή σμέουρα στα Ελληνικά, είναι από τα αγαπημένα μου φρούτα. Δυστυχώς στην Ελλάδα είναι ακόμα αρκετά δυσεύρετα και ακριβά... Η γεύση τους είναι απίθανη και είναι κι αυτά-όπως όλα τα μούρα-πολύ ευεργετικά για τον οργανισμό μας! Σε αυτήν την συνταγή τα χρησιμοποίησα σαν γαρνιτούρα πιο πολύ, και έτσι κράτησα όλη την υπέροχη γεύση τους. To cream cheese που περιέχει η σοκολάτα την κάνει λιγότερο γλυκιά, και την υφή της βελούδινη...


     ΥΛΙΚΑ:
  • 2 πακετάκια σμέουρα
  • 1 έτοιμο φύλο για τάρτες
  • 400 γρ κουβερτούρα
  • 300 γρ κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ cream cheese
  • 3 κγ λικέρ τριαντάφυλλο ή φρούτων του δάσους-προαιρετικά.
  • λίγη άχνη ζάχαρη  

     ΟΔΗΓΙΕΣ:

  1. Πλένουμε απαλά τα σμέουρα, τα σουρώνουμε και τα απλώνουμε με την τρυπούλα προς τα κάτω, σε χαρτί κουζίνας. Θέλουμε να στεγνώσουν καλά πριν τα τοποθετήσουμε πάνω στην τάρτα. Κάποια που αναπόφευκτα θα είναι λίγο λιωμένα, τα φυλάμε για την γέμιση.
  2.  Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς κελσίου. Λαδώνουμε μια ταρτιέρα ελαφρά, και στρώνουμε το φύλο, κόβοντας τις άκρες που περισσέυουν. Τρυπάμε με ένα πιρούνι σε τακτά διαστήματα, και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει αρκετά η βάση μας. Όταν είναι έτοιμη, την αφήνουμε να κρυώσει. 
  3. Σε ένα μπολ ενώνουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια, με την κρέμα γάλακτος, και τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά. Εναλλακτικά, μπορούμε να ζεστάνουμε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι, και να περιχύσουμε με αυτήν την κουβερτούρα μας. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει εντελώς η κουβερτούρα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μια γυαλιστερή ganache. Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά.
  4. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε για ένα λεπτό το cream cheese μαζί με το λικέρ-εάν χρησιμοποιούμε- και όσα σμέουρα μας έλιωσαν από το πλύσιμο. (1-2 κουταλιές της σούπας) Προσθέτουμε την ganache, και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
  5. Γεμίζουμε την τάρτα μας με το μείγμα, και τοποθετούμε-ξεκινώντας από το κέντρο και συνεχίζοντας κυκλικά-όλα τα σμέουρα πάνω στην σοκολάτα.
  6. Τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, και πριν την σερβίρουμε, πασπαλίζουμε τα σμέουρα με λίγη άχνη ζάχαρη.






Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Τηγανιτά Σπαράγγια

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake