Translate

Κεφτεδάκια με Δυόσμο και Φρέσκο Κρεμμυδάκι


Αυτά τα μικρά μπαλάκια, τρώγονται δέκα δέκα. Έχουν την γεύση των κλασικών κεφτέδων, αλλά ελαφρώς παραλλαγμένη. Το κύμινο και το μπόλικο φρέσκο κρεμμύδι τα κάνουν ελαφρώς πικάντικα. Μπορείτε να τα ψήσετε και στον φούρνο, αλλά πιστεύω ότι η μισή νοστιμιά τους κρύβεται στο τηγάνισμα.


     ΥΛΙΚΑ:

  • 300 γρ κιμά χοιρινό
  • 300 γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • 15-20 φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • 1-2 κγ κύμινο
  • 8-10 ντοματίνια
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κσ τσίπουρο ή ούζο
  • 1 κσ ελαιόλαδο
  • 1/4 κόυπας φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 κούπα αλεύρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι

   

     ΟΔΗΓΙΕΣ:

  1. Πλένουμε τα κρεμμυδάκια και τα ντοματίνια. Το ίδιο και τα φύλα δυόσμου. Τα βάζουμε όλα μαζί στο μπλέντερ, και τα λιώνουμε. Θέλουμε να είναι ελαφρώς χοντροαλεσμένα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τον κιμά, τα λιωμένα λαχανικά το κύμινο και το ελαιόλαδο, το τσίπουρο, αλάτι και πιπέρι. Πλάθουμε καλά για περίπου 15 λεπτά.
  3. Με τα χέρια μας φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια, και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο. όταν τελειώσουμε μπορούμε να τα τηγανίσουμε αμέσως ή να τα αφήσουμε για κάποιες ώρες στο ψυγείο.
  4. Πριν τα τηγανίσουμε, ενώνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με την τριμμένη φρυγανιά, και βουτάμε ένα ένα τα κεφτεδάκια να καλυφθούν καλά. 
  5. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι-θέλουμε τόσο λάδι όσο να καλύπτει τα κεφτεδάκια μέχρι την μέση κατά το τηγάνισμα.
  6. Τοποθετούμε τα όσα κεφτεδάκια χωράει το τηγάνι, και τηγανίζουμε για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά. Εάν δούμε ότι ροδίζουν γρήγορα, χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά μας.
  7. Όταν είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για λίγο, και μετά τα σερβίρουμε.

Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Τηγανιτά Σπαράγγια

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake