Translate

Καλαμποκόψωμο Μπανάνας Χωρίς ζάχαρη


Πολλοί από εμάς αποφεύγουμε την ζάχαρη. Ευτυχώς υπάρχει τρόπος να απολαύσουμε κάτι γλυκό και νόστιμο χωρίς την χρήση της ! Αυτό το ψωμί φτιάχνεται ιδανικά με σιρόπι αγαύης, το οποίο υπάρχει σε όλα τα βιολογικά καταστήματα. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μέλι εάν δεν σας ενδιαφέρουν οι γλυκαιμικοί σας δείκτες όμως ! Εγώ χρησιμοποιώ αυτό το σιρόπι πολύ συχνά αντί για μέλι και ζάχαρη, και έχω βρει ότι λίγα γλυκά υστερούν σε γεύση έτσι. Έχει την ιδιότητα να είναι πιο γλυκό και από τα δύο όμως, οπότε πάντα ρυθμίζω τις ποσότητες αναλόγως. Στην Αμερική βρήκα agave syrup με εκχύλισμα κανέλας, και αυτό χρησιμοποιώ σε αυτό το γλυκό.
  Μπορείτε να πληροφορηθείτε λίγα περισσότερα πράγματα για το 'καλό' σιρόπι αγαύης εδώ: http://vegansofthessaly.blogspot.gr/2011/08/blog-post.html


     ΥΛΙΚΑ:


  • 4 πολύ ώριμες μπανάνες
  • 4 κούπες καλαμποκάλευρο- εαν θέλουμε πιο ελαφρύ ψωμί, βάζουμε 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, και 2 καλαμποκάλευρο.
  • 2 κγ μαγειρικής σόδας
  • 2 κγ μπέικιν πάουντερ
  • 2 κσ ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • 4 αυγά
  • 1/3 κούπας σιρόπι αγαύης
  • 1/4 κούπας ψίχα ηλιόσπορου


    ΟΔΗΓΙΕΣ:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190 βαθμούς κελσίου.
  2. Τοποθετούμε τις μπανάνες σε ένα μεγάλο μπολ, και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά, και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.
  4. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την ψίχα ηλιόσπορου, και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα.
  5. Σε λαδωμένη φόρμα παραλληλόγραμμη, τοποθετούμε το μείγμα και από πάνω πασπαλίζουμε με τους ηλιόσπορους. 
  6. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. Πριν σερβίρουμε, περιχύνουμε με λίγο σιρόπι, ή μέλι. 




Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake