Translate

Ζελέ Πεπόνι


Ένα πολύ δροσιστικό καλοκαιρινό γλυκό, αυτό το ζελέ, είναι συνταγή της φίλης μου, Άννας Τσιροπούλου- Κούβαρη. Ξετρελάθηκα όταν το δοκίμασα στο σπίτι της, και-εννοείται-απαίτησα την συνταγή ! Η Άννα γέλασε και μου είπε ότι είναι το πιο εύκολο γλυκό του κόσμου. Είχε δίκιο. Είναι πανεύκολο, και εγώ προσωπικά δεν μπορώ να σταματήσω στο ένα μπολ...με τίποτα ! Αν το φτιάξετε με ζελέ χωρίς ζάχαρη, και γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά αντί για κρέμα γάλακτος, είναι και εντελώς διαίτης.


     ΥΛΙΚΑ:


  • 1 πεπόνι
  • 2 φάκελοι ζελέ λεμόνι
  • 300 γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα ζεστό νερό
  • 1 πεπόνι ακόμα για γαρνίρισμα-προαιρετικά 


    ΟΔΗΓΙΕΣ:


  1. Σε ένα μπολ, ενώνουμε το ζελέ με το νερό, και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το ζελέ. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  2. Κόβουμε το πεπόνι μας σε κύβους, και το περνάμε στο μπλέντερ. Το πόσο λιωμένο το θέλετε είναι καθαρά θέμα γούστου. Εγώ το έλιωσα αρκετά για μια πιο κρεμώδη υφή.
  3. Όταν έχει κρυώσει αρκετά το ζελέ, ενώνουμε με την κρέμα γάλακτος, και μετά με το λιωμένο πεπόνι. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε σε φόρμα στρογγυλή, ιδανικά με τρύπα στην μέση και όχι μεγάλη.
  4. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Πριν το σερβίρουμε, το βυθίζουμε για 5 περίπου δευτερόλεπτα σε καυτό νερό. Αναποδογυρίζουμε σε βαθιά πιατέλα, και γαρνίρουμε με κύβους πεπόνι.



  5.  

Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake