Αρκετά χρόνια πριν, στο σούπερ μάρκετ, μου κέντρισαν το ενδιαφέρον αυτά τα μικρά πράσινα φασολάκια. Τα αγόρασα ενώ δεν τα είχα ξαναδεί, και επειδή πάντοτε μου αρέσει να δοκιμάζω νέες γεύσεις, τα μαγείρεψα σύμφωνα με τις οδηγίες επάνω στο πακέτο τους. Με αρκετό κρεμμύδι, ρίγανη και λεμόνι. Από τότε η ροβίτσα έγινε ένα από τα αγαπημένα μου όσπρια. Με εντυπωσίασε το γεγονός ότι δεν τα είχα ξαναφάει, και ειδικά στο σπίτι μας, όπου η μητέρα μου, όταν μεγαλώναμε, μας μαγείρευε όσπρια συχνά πυκνά προς μεγάλη μου απογοήτευση! Όταν το συζήτησα μαζί της, μου είπε ότι δεν είχε ακούσει ποτέ το συγκεκριμένο όσπριο και με εντυπωσίασε. Αποφάσισα λοιπόν να το συζητήσω με την γιαγιά μου, που τότε πρέπει να ήταν γύρω στα 100. Ούτε εκείνη είχε ξανά-ακούσει το όνομα τους, αλλά μόλις της τα περιέγραψα, με ρώτησε: "Η συνταγή επάνω στο πακέτο περιείχε ντομάτα;" Όταν της απάντησα πως όχι, χαμογέλασε πλατιά και μου είπε την δική της ιστορία για την ροβίτσα: "Στην κατοχή, μια καλή μας γει
Comments
Post a Comment