Translate

Brownies με Κολοκυθάκι



Brownies με υλικό έκπληξη, που εάν δεν το πείτε, κανείς δεν θα το καταλάβει: κολοκυθάκια ! Αυτή είναι παλιά αμερικάνικη συνταγή που έχω από πολύ μικρή...ήταν από τα γλυκά που σέρβιρε πάντοτε φίλη της μητέρας μου -Αμερικανίδα -στα τραπέζια της. Είναι από τα πιο υγρά και σοκολατένια brownies που έχω φάει ποτέ. Περιέχουν τριμμένα καρύδια που μπορείτε να παραλείψετε εάν δεν σας αρέσουν, αλλά να ξέρετε ότι προσφέρουν μια τραγανή διάσταση στην υφή του γλυκού, που την χρειάζεται.
Τα brownies αυτά φτιάχνονται με το χέρι, και  δεν περιέχουν βούτυρο, ούτε και αυγό ! Είναι ιδανικά λοιπόν για παιδάκια με αλλεργίες στα γαλακτοκομικά ή και στο αυγό,  και είναι θρεπτικά και υγιεινά.
Εάν θέλετε μπορείτε να τα σερβίρετε με το γλάσο που σας δίνω, αλλά και σκέτα είναι υπέροχα...



      ΥΛΙΚΑ:
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κούπες τριμμένα κολοκυθάκια
  • 2 κούπες αλεύρι
  • 1 και 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κούπα τριμμένα καρύδια 
  • 1/2 κούπα κακάο
  • 1 και 1/2 κγ σόδα μαγειρικής
  • 1 κγ αλάτι
      Για το γλάσο:
  • 6 κσ κακάο
  • 1/2 κούπας βούτυρο
  • 2 κούπες άχνη
  • 1/4 κούπας γάλα
  • βανίλια



     ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς Κελσίου  Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο πυρέξ περίπου 23 επί 33 εκατοστά.  Λαδώστε και αλευρώστε ελαφρά το πυρέξ.
  2. Ξεπλύνετε τα κολοκυθάκια, περίπου 3 μεγάλα, και τρίψτε τα σε τρίφτη, ή στο μπλέντερ. Τα θέλουμε όσο πιο λεπτά γίνεται.
  3. Τοποθετήστε τα καρύδια σε μια λαμαρίνα και ψήστε για 5-7 λεπτά. Βγάλτε τα από τον φούρνο, αφήστε να κρυώσουν λίγο και μετά αλέστε τα στο μπλέντερ. 
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ, ενώστε το λάδι με την ζάχαρη και την βανίλια. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  5. Σε ένα μικρότερο μπολ ενώστε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και την σόδα. Ανακατέψτε τα καλά. Τοποθετήστε τα στο μπολ με την ζάχαρη και ανακατέψτε να ενωθούν με μια ξύλινη κουτάλα. Το μείγμα θα μοιάζει με τριμμένο μπισκότο όταν τελειώσετε.
  6. Προσθέστε τα καρύδια και το τριμμένο κολοκυθάκι και ανακατέψτε απαλά να ενωθούν τα υλικά.
  7. Απλώστε το μείγμα στο πυρέξ με μια σπάτουλα. Η ζύμη μας θα είναι μια λεπτή στρώση-μην παραξενευτείτε, είναι φυσιολογικό. Θέλουμε να είναι όσο πιο ομοιόμορφη γίνεται για να ψηθεί σωστά. Τοποθετούμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά. Είναι έτοιμα όταν ακουμπάμε την επιφάνεια και επανέρχεται.
  8. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πριν σερβίρουμε. Σερβίρουμε κόβοντας σε μικρά τετραγωνάκια και περιχύνοντας με γλάσο, εαν θέλουμε.
  9. Για να φτιάξουμε το γλάσο, ενώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και το κακάο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ ενώνουμε το γάλα, την άχνη και την βανίλια. Προσθέτουμε το κακάο με το βούτυρο και ανακατεύουμε. Αλείφουμε πάνω από τα κρύα brownies.






Comments

  1. Με τα κολοκυθάκια θα γίνονται ζουμερά και αφράτα υποθέτω. Το γεγονός ότι δεν φαίνονται στη γεύση μου αρέσει και με εξιτάρει να τα δοκιμάσω.
    Και αυτό το γλάσο νομίζω τρώγεται άνετα με το κουτάλι!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  2. Ερμιόνη μου, είναι πάρα πολύ υγρά αυτά τα brownies ! Θα σου πω μόνο ότι ο γιος μου που δεν είναι γλυκατζής, έφαγε 6 κομμάτια την ημέρα που τα έφτιαξα, κι εγώ που δεν μου πολυαρέσει η σοκολάτα έφαγα γύρω στα 8. Είναι σχεδόν εθιστικά...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake