Translate

Cookies με Κανέλα, Τζίντζερ και Λεμόνι


Αφράτα, νόστιμα, τραγανά απ'έξω και μαλακά μέσα, αρωματισμένα με λεμόνι και τζίντζερ...Τι άλλο να πω για αυτά τα μπισκοτάκια μπουκίτσες που τρώγονται σαν στραγάλια? Από την ώρα που τα έφτιαξα πρέπει να έχω φάει ήδη δέκα.
Φτιάχνονται μέσα σε ελάχιστα λεπτά και είναι ιδανικά για να κεράσετε τους αγαπημένους σας τώρα, μέσα στις γιορτές. Τώρα που το σκέφτομαι, το βιβλίο που περιέχει την συνταγή τους: 'Cookies' της φίλης μου και blogger Αθηνάς Πάνου, είναι και αυτό ιδανικό για να το δωρίσετε στους αγαπημένους σας, τώρα στις γιορτές!
Περιέχει 30 υπέροχες και εύκολες συνταγές για cookies, μπισκότα, γεμιστά μπισκότα, αλμυρά και νηστίσιμα! Έχει κυκλοφορήσει πρόσφατα, και όταν το βρείτε μπροστά σας, ξεφυλλίστε το και θα καταλάβετε τι εννοώ. Φαίνονται, και είναι-γιατί έχω δοκιμάσει αρκετά ήδη από τα χέρια της ίδιας της Αθηνάς-υπέροχα!

Σήμερα, 23-12, η Αθηνά θα παρουσιάσει το βιβλίο της στο Golden Hall στις 14:00. Προλαβαίνετε να περάσετε μια βόλτα για να φάτε φρεσκοφουρνισμένα, υπέροχα μπισκότα από τις συνταγές του  βιβλίου!



    ΥΛΙΚΑ:
  • 110 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 110 γρ ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • 200 γρ αλεύρι
  • 1/2 κγ σόδα
  • 1/4 κγ κανέλα
  • 1/2 κγ τζίντζερ
  • 1/4 κγ αλάτι
  • ξύσμα ενός λεμονιού
      Για το τύλιγμα:
  • 2 κσ ζάχαρη
  • 1/2 κγ κανέλα


     ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 160 βαθμούς Κελσίου. Στρώστε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  2. Στο μπολ του μίξερ, ενώνετε το βούτυρο με την ζάχαρη. Χτυπήστε για 4-5 λεπτά, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
  3. Σε ένα άλλο μπολ, ενώστε το αλεύρι, την σόδα, την κανέλα και το αλάτι, και ανακατέψτε καλά.
  4. Προσθέστε στον κάδο του μίξερ το αυγό και την βανίλια, και χτυπήστε ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Ενώστε το αλεύρι με το μείγμα του μίξερ και προσθέστε και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπήστε μέχρι να ενωθούν μόλις τα υλικά. Το μείγμα πρέπει να είναι μαλακό, αλλά να μην κολλάει στα χέρια σας.
  6. Σε ένα μπολάκι ενώστε τα υλικά για το τύλιγμα. 
  7. Πλάστε μπαλάκια στο μέγεθος μικρού καρυδιού, και τυλίξτε τα στην ζάχαρη με την κανέλα. Τοποθετήστε τα στην λαμαρίνα αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους.
  8. Ψήστε για 10-11 λεπτά.
  9. Όταν τα βγάλετε από τον φούρνο, αφήστε τα στην λαμαρίνα για 2-3 λεπτά, και μετά με μια σπάτουλα, τοποθετήστε τα σε σχάρα για να κρυώσουν.


Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Τηγανιτά Σπαράγγια

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake