Translate

'Cronuts'


Ο Dominique Ansel είναι ένας Γάλλος σεφ ζαχαροπλαστικής, ο οποίος έχει ονομαστεί ένας από τους δέκα κορυφαίους σεφ ζαχαροπλάστες της Αμερικής...Έχει ανοίξει ζαχαροπλαστεία σε πολλές χώρες, και ένα στην Νέα Υόρκη.
Τον Μάιο του 13, ο Ansel, λάνσαρε το 'cronut'. Κάτι μεταξύ κρουασάν και ντόνατ, το οποίο τρέλανε στην κυριολεξία το κοινό με την θεϊκή του γεύση, με αποτέλεσμα να κάνουν ουρές έξω από το ζαχαροπλαστείο του από τις 06:00 το πρωί για ένα και μόνο cronut ανά άτομο!
Ήδη έχουν αρχίσει και ξεφυτρώνουν παντού στον πλανήτη απομιμήσεις με άλλα ονόματα, μιας και το όνομα 'cronut' είναι πατενταρισμένο από τον Ansel, και τα αληθινά cronuts που κανονικά πουλιούνται για 5 δολάρια το ένα, κυκλοφορούν στην μαύρη αγορά για 40 δολάρια το κομμάτι!
Επειδή τα έχουν περιγράψει άνθρωποι ως: "μπουκιές από παράδεισο" και άλλα τέτοια αντίστοιχα, αποφάσισα να ψάξω στο διαδίκτυο και να βρω πως φτιάχνονται αυτά τα περίφημα κρουασανοντόνατ!
Κυκλοφορούν πολλές συνταγές που ισχυρίζονται ότι είναι πολύ κοντά στην πραγματική, κάποιες με σπιτική σφολιάτα, και κάποιες όχι...Εγώ ξέρετε ότι πάντοτε προτιμώ τα εύκολα, οπότε αγόρασα έτοιμη σφολιάτα, έφτιαξα ένα εύκολο ξινούτσικο γλάσο λεμονιού, και ιδού: νόστιμα τραγανά 'cronuts'. Δεν μπορώ να γνωρίζω κατά πόσο μοιάζουν με τα αληθινά πέρα από την εμφάνιση τους, αλλά θα σας πω ότι τα παιδιά μου τα καταβρόχθησαν-κι εμείς οι μεγάλοι το ίδιο...


      ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πακέτο έτοιμης σφολιάτας
  • 2-3 κούπες σπορέλαιο
  • 1 λεμόνι
  • 2 κούπες άχνη ζάχαρη


     ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Θα χρειαστείτε 2 στρογγυλά κουπ πατ με αρκετή διαφορά στο μέγεθος. 
  2. Συνήθως οι έτοιμες ζύμες περιέχουν 2 διαφορετικά φύλλα ζύμης. Απλώστε το ένα φύλο ζύμης στον πάγκο σας, και διπλώστε το στα τέσσερα. Θέλουμε να είναι παραλληλόγραμμο, ώστε να κοπούν όσο περισσότερα cronuts γίνεται.
  3. Με τα κουπ πατ κόβουμε τα cronuts σε σχήμα donuts, και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Τοποθετούμε το λάδι μας σε κατσαρόλα χαμηλή, ή τηγάνι βαθύ, και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. μόλις ζεσταθεί αρκετά, μετά από 3-4 λεπτά, χαμηλώνουμε την φωτιά. 
  5. Τοποθετούμε ένα ένα τα cronuts μέσα στο τηγάνι μας, και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Θα φουσκώσουν και θα διπλασιαστούν σε ύψος. Θέλουμε να χρυσίσουν αλλά όχι να καούν, οπότε προσοχή!  Όταν είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.
  6. Την ζύμη που μας περισσεύει, την ξανα απλώνουμε με έναν πλάστη, την ξαναδιπλώνουμε και κόβουμε και άλλα. Επίσης, οι 'τρύπες' τους, τηγανίζονται ωραιότατα σαν λουκουμάδες.
  7. Φτιάχνουμε το γλάσο μας, τοποθετόντας αρκετό ξύσμα από το λεμόνι σε ένα μπολάκι, μαζί με τις 2 κούπες άχνης και τον χυμό του, κουταλιά κουταλιά. Μέχρι να έχουμε ένα παχύρευστο γλάσο. Μπορούμε να φτιάξουμε πολλά άλλα γλάσα, όπως βανίλιας, με γάλα αντί λεμονιού και βανίλια μέσα, κανέλας, κοκ.
  8. Ανοίγουμε τα cronuts με ένα μαχαίρι όταν κρυώσουν εντελώς, και τοποθετούμε μια στρώση γλάσο στην μέση τους. Κλείνουμε, και περιχύνουμε με γλάσο όλο το cronut. 
  9. Μπορούμε να πασπαλίσουμε με λίγη χρωματιστή ζάχαρη ή τρούφα. 

Comments

  1. Τι μας κάνεις μεσημεριάτικα!!! Πεθαίνωωωωωω !!!!! :-)

    http://www.foodaki.gr

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake