Translate

Nutella Cupcakes


Ήρθε η ώρα να γευτείτε και κάτι από τα χέρια μου, και όχι μόνο τα δικά μου, αλλά και πολλών ακόμα υπέροχων bloggers! Θα σας εξηγήσω τι εννοώ άμεσα: μέρες που είναι, μαζευτήκαμε και ενωθήκαμε αρκετοί από εμάς.
Η ιδέα είναι απλή: Food for Good!
Το Σάββατο που μας έρχεται λοιπόν, στις 21 του μήνα, εμείς θα μαγειρέψουμε για εσάς, και εσείς με πέντε μόνο ευρώ, θα έχετε την ευκαιρία να φάτε με την ψυχή σας από έναν πολύ πλούσιο μπουφέ! Το καλύτερο όμως δεν σας το είπα: όλα τα έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη, και τις οποίες φροντίζει η ΜΚΟ 'Δρόμοι Ζωής'. Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτήν την οργάνωση: http://www.dromoi-zois.gr/index.php.
Από εμένα θα σας περιμένει μια πολύ εύκολη, και κολασμένα νόστιμη συνταγή...μίνι cupcakes από Nutella. Δεν θα σας πω πολλά για να την περιγράψω. Την βρήκα χαζεύοντας στο διαδίκτυο, μου κέντρισε το ενδιαφέρον η απλότητα της-αρχικά ήταν brownies και εγώ τα μετέτρεψα σε μπουκίτσες που πλημμηρίζουν το στόμα με μια έκρηξη Νουτέλας και φουντουκιού!
Σας προειδοποιώ όμως! Είναι άκρως εθιστικά...
Σας παραθέτω την συνταγή λοιπόν, και σας περιμένω μαζί με τις αγαπημένες φίλες bloggers, με μεγάλη χαρά, να φάμε και να πιούμε μαζί, και πάνω απ'όλα να βοηθήσουμε μερικές λιγότερο τυχερές από εμάς οικογένειες να κάνουν Χριστούγεννα!
Η Nutella που θα χρησιμοποιήσω για τα cupcakes του Food for Good μας αύριο, ήταν ευγενική χορηγία της Nutella Greece, και τα φουντούκια της Era Nuts.


     ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κούπα Nutella
  • 10 κσ αλεύρι
  • 2 αυγά
  • λίγη Nutella ακόμα για γαρνιτούρα
  • φουντούκια για διακόσμηση  


     ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου. Στρώνουμε με χαρτάκια για μίνι cupcakes τις ειδικές θήκες.
  2. Στο μπολ του μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν. 
  3. Γεμίζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού τις θηκούλες μας στα 3/4 περίπου.
  4. Ψήνουμε για 9-10 λεπτά. Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα βγάζουμε από την λαμαρίνα για cupcakes μετά από 1-2 λεπτά. 
  5. Όταν κρυώσουν εντελώς, τοποθετούμε εάν θέλουμε λίγη Nutella πάνω στο καθένα και ένα φουντούκι, και τρώμε!  

Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Τηγανιτά Σπαράγγια

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake