Translate

Lava Cakes


Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Αυτά τα κεκάκια γίνονται μέσα σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε με το χέρι, ψήνονται σε 10-15 λεπτάκια, και μετά...μετά το χάος! Τα τρώτε πέντε λεπτά αφού τα βγάλετε από τον φούρνο, και μόλις τα κόψετε, χύνεται από την καρδιά τους-σαν λάβα-υγρή, ζεστή σοκολάτα. Το βιβλίο συνταγών που τα περιέχει, τα ονομάζει: 'little chocolate bleeding hearts'. Σερβίρετε τα με κρέμα γάλακτος, ή σαντιγί.
Προσαρμοσμένη συνταγή από το βιβλίο: 'Little Cafe Cakes'  της Julie Clerc.


     ΥΛΙΚΑ:
  • 250 γρ βούτυρο
  • 250 γρ κουβερτούρα
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 7 αυγά
  • μια 'τσιμπιά' αλάτι
  • 7 κσ αλεύρι, κοσκινισμένο
  • λίγο κακάο και άχνη για το πασπάλισμα




    ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 160 βαθμούς Κελσίου.
  2. Βουτυρώστε και αλευρώστε 12 αντικολλητικές φόρμες για cupcakes.
  3. Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ, ενώστε την κουβερτούρα με το βούτυρο. Τοποθετήστε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 περίπου λεπτά ή σε μπεν μαρι. Θέλουμε να λιώσει το βούτυρο εντελώς. Ανακατεύουμε να λιώσει και η κουβερτούρα μέσα στο ζεστό βούτυρο, και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Θα είναι λείο και γυαλιστερό.
  4. Σε ένα άλλο μπολ, σπάμε τα αυγά, και να ανακατεύουμε ελαφρώς. Τα προσθέτουμε στο μείγμα της κουβερτούρας μαζί με την ζάχαρη, την βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά. 
  5. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις. Με ένα κουτάλι, γεμίζουμε στα 3/4 περίπου τις φορμίτσες μας.
  6. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από την ένταση του φούρνου σας. Στον δικό μου χρειάστηκαν ακριβώς 12 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, οι άκρες θα φαίνονται ψημένες, το κέντρο τους θα είναι υγρό και θα βουλιάζει.
  7. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε για 5 ακριβώς λεπτά μέσα στις φόρμες να κρυώσουν. Τα περνάμε με ένα μαχαίρι ή μια μικρή σπάτουλα γύρω γύρω για να τα ξεκολλήσουμε, και τα βγάζουμε από τις φόρμες. Τα τοποθετούμε ανάποδα για να τα σερβίρουμε.
  8. Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και κακάο μαζί, με ένα σουρωτηράκι, και σερβίρουμε αμέσως, με λίγη κρέμα γάλακτος.

Comments

  1. Αυτο το πράγμα με την λιωμένη σοκολάτααααααα, λιώνω κ εγώ!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake