Translate

Σούπα Ρεβυθιών με Γάλα Καρύδας


Μια ρεβυθόσουπα αλλιώτικη. Εντελώς νηστίσημη, και εντελώς νόστιμη! Πως μου ήρθε τώρα να προσθέσω γάλα καρύδας στα ρεβύθια? Μεγάλη ιστορία. Τις τελευταίες μέρες ακολουθώ μια διατροφή που μου αποκλείει αρκετές από τις τροφές που κατανάλωνα καθημερινά, οπότε αναγκάζομαι να τις αντικαταστήσω με άλλες, και να προσαρμόσω την μαγειρική μου αναλόγως.
Θέλοντας λοιπόν να αντικαταστήσω το ελαιόλαδο, και να χρησιμοποιήσω κάτι άλλο, σκέφτηκα να δοκιμάσω τα ρεβύθια μου με το γάλα της καρύδας. Έγιναν κρεμώδη, με υπέροχο άρωμα, και το βράδυ που τα ξαναέφαγα από το ψυγείο, νόμιζα ότι έτρωγα ρεβύθια αυγολέμονο. Υπέροχα σας λέω...
Έχω προσθέσει λίγο δενδρολίβανο, κουρκουμά, κάρυ και τζίντζερ, και εννοείται πως μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μπαχαρικά, όπως κύμινο και κόλιανδρο εάν θέλετε.


     ΥΛΙΚΑ:
  • 500 γρ ρεβύθια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ή 3-4 μικρά (εσαλότ)
  • 1 κονσέρβα κρεμώδες γάλα καρύδας
  • 1 κγ από τα εξής μπαχαρικά σε σκόνη: τζίντζερ, κουρκουμά, κάρυ
  • 10 φυλλαράκια φρέσκου κατά προτίμηση δενδρολίβανου
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι 


    ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Τοποθετούμε αποβραδίς τα ρεβύθια σε μεγάλη σουπιέρα με πολύ νερό. Το πρωί, τους αλλάζουμε το νερό 1-2 φορές. 
  2. Τα τοποθετούμε σε μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό, καλύπτοντας τα, στα 3-4 δάχτυλα. Τα βάζουμε να βράσουν. Έχουμε την επιλογή να τα ξαφρίσουμε ή όχι, και να τους αλλάξουμε το νερό μετά από 4-5 λεπτά βρασμού, αντικαθιστώντας το με καινούριο βραστό νερό, που έχουμε έτοιμο. Όλα τα παραπάνω τα κάνουν πιο εύπεπτα, όπως και το ξεφλούδισμα και η προσθήκη σόδας στο νερό που μουλιάζουν, αλλά αφαιρούν και πολλά από τα θρεπτικά συστατικά τους. Η επιλογή είναι δική σας, αναλόγως με το πόσο βαριά σας πέφτουν τα ρεβύθια γενικώς.
  3. Μέχρι να πάρουν βράση, έχουμε καθαρίσει και ψιλοκόψει τα κρεμμύδια μας-στο μούλτι ιδανικά-και ετοιμάζουμε τα μπαχαρικά και το δεντρολίβανο.
  4. Όταν αρχίσει να βράζει η σούπα, προσθέτουμε όλα τα παραπάνω στην κατσαρόλα μας, μαζί με αρκετό φρεσκοαλεσμένο πιπέρι. Κλείνουμε με καπάκι, και χαμηλώνουμε την φωτιά. Αφήνουμε να βράσουν για 1.5 περίπου ώρα, ελέγχοντας και ανακατεύοντας κάπου κάπου. Θέλουμε να χυλώσει η σούπα, και να μαλακώσουν τα ρεβύθια. Εάν δεν είναι αρκετά μαλακά, προσθέτουμε λίγο λίγο βραστό νερό, και βράζουμε ακόμα. 
  5. Όταν είναι έτοιμα, στίβουμε το λεμόνι, το προσθέτουμε στην σούπα μαζί με όσο αλάτι θέλουμε, και ανακατεύουμε, αφήνοντας να πάρει μια βράση. Αμέσως προσθέτουμε το γάλα καρύδας, και ανακατεύοντας, αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις και σβήνουμε την φωτιά.
  6. Σερβίρουμε με λίγο φρέσκο δενδρολίβανο στο κάθε πιάτο, και έξτρα πιπέρι.




Comments

  1. Πάρα πολύ ωραία ιδέα, φαίνεται πάρα πολύ γευστικό και είναι δυναμίτης βιταμινών!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Από τότε που τα πρωτοέφτιαξα έτσι, τα κάνωπάντοτε με γάλα καρύδας τα ρεβύθια! Είναι πάρα πολύ ταιριαστό!

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Τηγανιτά Σπαράγγια

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake