Translate

Τσίλι Ρεβυθιών, με Κιμά Σόγιας


Ένα από τα καλά του blogging, είναι τα 'δωράκια' που λαμβάνουμε κατά καιρούς, από τις εταιρείες τροφίμων. Πρόσφατα, έλαβα μια τσάντα γεμάτη προϊόντα Fytro, και χάρηκα πάρα πολύ, γιατί είναι από τις μάρκες που χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια! Τα Fytro πρεσβεύουν την υγιεινή διατροφή, και γι'αυτό όλα τα προϊόντα της σειράς αυτής, είναι υψηλής διατροφικής αξίας, γεμάτα φυτικές ίνες και όσο γίνεται ανεπεξέργαστα.
Σας ομολογώ ότι κιμά σόγιας δεν έχω ξαναμαγειρέψει, και πραγματικά αποφάσισα να πειραματιστώ. Το πείραμα πέτυχε, και ο κιμάς πέρασε το τεστ με άριστα!
Αυτό το φαγητό, είναι κάτι μεταξύ τσίλι και ρεβυθάδας, με υπέροχη υφή και γεύση. Το συνόδευσα με λευκό ρύζι και τα παιδιά μου το καταβρόχθησαν, λέγοντας μου πως είναι από τα ωραιότερα φαγητά που έχουν φάει! Το μυστικό είναι στα πολλά μπαχαρικά, που δίνουν ξεχωριστή γεύση και στον κιμά, και στα ρεβύθια. Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε σκόρδο και πράσινες πιπεριές, και να το κάνετε πιο καυτερό με περισσότερη σκόνη τσίλι. Η επιλογή είναι δικιά σας.
Η ποσότητα που σας δίνω εδώ, είναι για μια μεγάλη κατσαρόλα, οπότε εάν είστε λίγα άτομα-κάτω από τέσσερα-'κόψτε' την στο μισό.



     ΥΛΙΚΑ:
  • 500 γρ ρεβύθια
  • 3 κούπες κιμά σόγιας- 9 κούπες βραστό νερό
  • 4-5 μεγάλες ντομάτες ή 600 γρ ντομάτα τριμμένη
  • 2 μεγάλα καρότα
  • 1-2 κόκκινες πιπεριές
  • 1 πολύ μεγάλο κρεμμύδι
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κγ από τα εξής μπαχαρικά σε σκόνη: τζίντζερ, κουρκουμά, κόλιαντρο, κανέλα
  • 2 κγ από τα εξής: σκόνη τσίλι, πάπρικα γλυκιά ή καυτερή, κύμινο
  • 1/2 κγ γαρύφαλλο σε σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι

    ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Πρώτα ετοιμάζουμε την σόγια μας, ως εξής: σε μια κατσαρόλα, βράζουμε 9 κούπες νερό-3 για κάθε κούπα σόγιας. Τοποθετούμε μέσα την σόγια, και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Θα αφρίσει και θα φουσκώσει, οπότε να την παρακολουθείτε. Σβήνουμε την φωτιά, και αφήνουμε τον κιμά σόγιας μέσα στο νερό για 10 λεπτά. Μετά, τον σουρώνουμε και τον στραγγίζουμε καλά, πιέζοντας με τα χέρια μας, ή με μια μεγάλη κουτάλα. 
  2. Έχουμε μουλιάσει τα ρεβύθια μας από το προηγούμενο βράδυ. Τους αλλάζουμε το νερό 1-2 φορές πριν τα μαγειρέψουμε. 
  3. Πλένουμε και καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά μας. Τοποθετούμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες και τις πιπεριές στο μπλέντερ, και τα λιώνουμε. Τρίβουμε τα καρότα σε χοντρό τρίφτη.
  4. Σε μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε τα ρεβύθια, και προσθέτουμε κρύο νερό. Θέλουμε να τα καλύπτει 2-3 δάχτυλα. Τα βάζουμε να βράσουν, και παράλληλα προσθέτουμε τις λιωμένες ντομάτες με το κρεμμύδι, το τριμμένο καρότο, και το ελαιόλαδο. 
  5. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο να βράσει, προσθέτουμε την σόγια και όλα τα μπαχαρικά, συν μπόλικο πιπέρι. Το αλάτι θα το βάλουμε στο τέλος! 
  6. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά, και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μιάμιση περίπου ώρα, μέχρι να χυλώσει αρκετά. Το ελέγχουμε ανά μισάωρο, ανακατεύοντας. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε αλάτι, και το αφήνουμε να πάρει ακόμα μια βράση.
  7. Σερβίρουμε πάνω από λευκό ρύζι.

Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake