Translate

Cheesecake με Λουκούμι Δενδρολίβανο


Λατρεύω τα βότανα, και ότι έχει να κάνει με αυτά...Κάθε Σεπτέμβριο, όταν τελειώνουν οι διακοπές και επιστρέφουμε από το νησί μας την Κάσο, στην Αθήνα, κουβαλάω μαζί μου πολύ φασκόμηλο και θυμάρι που έχω μαζέψει για να έχω τον χειμώνα.
Φέτος ανακάλυψα μια οικογενειακή εταιρεία που καλλιεργεί οργανικά-βιολογικά βότανα και αρωματικά φυτά από την Νάξο. Λέγεται Organic Islands, και ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος! Από τις συσκευασίες τους, μέχρι το άρωμα και την ποιότητα των προϊόντων, είναι όλα εξαιρετικά. Μου θύμησαν τα αρώματα του νησιού μου, οπότε καταλαβαίνετε...
Πριν από λίγες ημέρες, η Organic Islands σε συνεργασία με την Bariamis Sweets, κυκλοφόρησε στην αγορά κάτι που γίνεται για πρώτη φορά: βοτανικά λουκούμια! Οι γεύσεις τους-λεβάντα, δενδρολίβανο, φασκόμηλο και φλισκούνι, με ενθουσίασαν.
Άλλο να σας το λέω, κι άλλο να τα δοκιμάζετε...Στο τελευταίο Food for Good, είχα για κέρασμα από αυτά τα λουκουμάκια με γεύση δενδρολίβανο, και όλοι μα όλοι με ρωτούσαν που μπορούν να τα βρουν! Τώρα πια, μπορείτε να τα βρείτε στο Farmers Republic, και σύντομα σε κάποια e-shop. Επικοινωνήστε με την εταιρεία για πληροφορίες.
Ξέρω πως η Organic Islands ήδη ανοίγει τα φτερά της προς Αμερική μεριά, και είμαι πραγματικά πολύ υπερήφανη για αυτούς. Το αξίζουν γιατί έχουν κλείσει λίγη από την Ελληνική φύση σε όμορφα σακουλάκια!
Αποφάσισα λοιπόν, να φτιάξω ένα πιο 'ελληνικό' cheesecake με τα πιο αγαπημένα μου από τα λουκουμάκια τους-κονταροχτυπιούνται με αυτά της λεβάντας, αλλά υπερτερούν ελάχιστα στον ουρανίσκο μου! Μην σας παραξενεύει το δενδρολίβανο μέσα στο γλυκό. Ταιριάζει τόσο μα τόσο καλά, που ακόμα και τα παιδιά μου το έφαγαν με μεγάλη ευχαρίστηση. Εξάλλου, σας έχω ξαναδώσει γλυκό με δενδρολίβανο, και οι εντυπώσεις ήταν άριστες- το κέικ δεντρολίβανου είχε αποσπάσει πολύ θετικά σχόλια!



     ΥΛΙΚΑ:
  • 150 γρ λουκούμι με δενδρολίβανο
  • 300 γρ cream cheese
  • 300 γρ ανθότυρο
  • 1-2 κσ μέλι
  • 1 πακέτο μπισκότα Digestives  
  • 100 γρ βούτυρο
  • 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
  • 1/2 κσ φρέσκα φύλλα δενδρολίβανου, πολύ ψιλοκομμένα
  • 1/2 κούπα πολύ ζεστό νερό

     


    ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Θα χρειαστείτε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, στρογγυλή, των 20 εκατοστών περίπου.
  2. Τοποθετείτε τα μπισκότα στο μπλέντερ, και τα αλέθετε εντελώς. Λιώνετε το βούτυρο, και το ενώνετε με τα μπισκότα, ανακατεύοντας καλά. Μπορείτε να ρίξετε το λιωμένο βούτυρο μέσα στο μπλέντερ, και να ανακατέψετε για 2-3 δευτερόλεπτα.
  3. Στρώνετε τα μπισκότα στον πάτο της φόρμας, και τα ισιώνετε καλά με μια σπάτουλα, να είναι ομοιόμορφα. Τοποθετήστε την φόρμα στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα.
  4. Διαλύουμε την ζελατίνη στην μισή κούπα ζεστό νερό, ανακατεύοντας καλά. 
  5. Κόβουμε τα λουκούμια μας σε μικρά κυβάκια. Προσθέτουμε το μέλι μέσα στο νερό με την ζελατίνη, που μέχρι τώρα πρέπει να έχει κρυώσει αισθητά, κι ανακατεύουμε να διαλυθεί.
  6. Τοποθετούμε τα τυριά στο μίξερ, και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν, και να γίνουν λεία και ομοιόμορφα-2-3 λεπτά περίπου.
  7. Χαμηλώνουμε πολύ την ταχύτητα του μίξερ, και προσθέτουμε το μείγμα της ζελατίνης. Ανακατεύουμε να ενωθεί καλά με το υπόλοιπο μείγμα.
  8. Όταν είναι έτοιμη η κρέμα μας, προσθέτουμε τα λουκούμια, και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.
  9.  Βγάζουμε την φόρμα από το ψυγείο, και προσθέτουμε όλη την κρέμα, προσέχοντας να πάνε παντού τα λουκούμια. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 τουλάχιστον ώρες, ή όλη την νύχτα ιδανικά.
  10. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε το γλυκό, το ξεφορμάρουμε, περνώντας μια λεπτή σπάτουλα ή ένα μαχαίρι περιμετρικά γύρω γύρω, και μετά ανοίγοντας την φόρμα μας. Γαρνίρουμε όλο το γλυκό με λίγο φρέσκο δενδρολίβανο και λουκούμια. 
  11. Το γλυκό υπάρχει περίπτωση να βγάλει λίγο σιρόπι όταν το κόψουμε, αυτό είναι φυσιολογικό! Επίσης, η ποσότητα του μελιού, εξαρτάται ξεκάθαρα από το πόσο γλυκό το θέλετε- το δικό μου το έφτιαξα με μια κουταλιά μέλι μόνο, υπολογίζοντας την γλύκα που δίνουν τα λουκούμια, αλλά μπορείτε να φτάσετε και τις 2 κουταλιές άνετα.

Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake