Translate

Noodles με Τόνο



Η άνοιξη μπήκε επίσημα, και η διατροφή μας αλλάζει προς το πιο ελαφρύ σιγά σιγά! Αυτά τα noodles τα έφτιαξα μια μέρα που απλώς δεν ήξερα τι να μαγειρέψω. Πορεύτηκα με ότι βρήκα στο ντουλάπι, το ψυγείο, και την κατάψυξη.
Κατά καιρούς αγοράζω πολύ υγιεινά τρόφιμα, όπως αυτά τα noodles με φύκια, και το lemongrass και το ginger που τα έχω πάντοτε φυλαγμένα στην κατάψυξη για ώρα ανάγκης. Τόνο φυσικά έχουμε πάντοτε, γιατί ένα από τα πιο αγαπημένα γεύματα των παιδιών μου είναι η τονοσαλάτα. Έτυχε να έχω και φρέσκο κόλιανδρο και σέλερι, οπότε όλα αυτά μαζί έδεσαν σε ένα 'ασιατικό' πιάτο πολύ νόστιμο, και πολύ ελαφρύ.


     ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πακέτο noodles ρυζιού της αρεσκείας σας
  • 1 κονσέρβα τόνο
  • 2 stick lemongrass 
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
  • 3-4 σέλερυ
  • ένα κομμάτι ρίζας ginger 4-5 εκατοστών
  • 2 κσ λάδι- ιδανικά κάποιο ασιατικό λάδι ειδικό για τηγάνισμα, δηλαδή σπορέλαιο
  • 1 κγ κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1-2 κσ σάλτσα σόγιας
  

    ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Ξεπλένουμε το σέλερυ, και το κόβουμε σε φέτες. Πλένουμε το κόλιανδρο, και το αφήνουμε να στραγγίσει. Μετά, κόβουμε τα φυλλαράκια του, και τα έχουμε έτοιμα για να τα ρίξουμε στο φαγητό.
  2.  Τρίβουμε την ρίζα του ginger, και κόβουμε το lemongrass σε φετούλες, αφού πρώτα αφαιρέσουμε τα εξωτερικά σκληρά του περιβλήματα. 
  3. Σε ένα τηγάνι ή σε γουόκ, τοποθετούμε το λάδι. Το αφήνουμε να ζεσταθεί λίγο, και σωτάρουμε το σέλερυ, το ginger, το Lemongrass και το κόλιανδρο σε σκόνη. Μετά από 3 περίπου λεπτά, προσθέτουμε τον τόνο, και ανακατεύουμε καλά. Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε την φωτιά.
  4. Βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες τους, και τα σουρώνουμε. Παράλληλα ζεσταίνουμε το μείγμα του τόνου, και προσθέτουμε μια κουταλιά σόγιας. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, και σβήνουμε. Τοποθετούμε τα noodles μέσα στην κατσαρόλα τους, και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα του τόνου, τα φύλλα κόλιανδρου και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με λίγο τριμμένο πιπέρι. 

Comments

  1. Πολύ ωραίο αλλά τι τόνο να αγοράσουμε; Προτείνω τόνο από την Αλόννησο!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake