Translate

Rocky Road


Μερικές φορές τρώμε κάτι το οποίο δεν έχουμε σε μεγάλη υπόληψη-για τα marshmallows που περιέχει αυτό το γλυκάκι μιλάω-και απλώς βογκάμε! Όταν δοκίμασα αυτό το γλύκισμα στο σπίτι της φίλης μου Τζωρτζίνας, κόντεψα να φάω και το μπολ. Η φίλη μου τρόμαξε, και μου πρότεινε να μου δώσει την συνταγή...
Ότι και να σας πω, είναι λίγο για αυτό το εντελώς Αμερικάνικο γλυκό. Παραδοσιακά στην Αμερική, Rocky Road ονομάζονται τα γλυκά που είναι ανομοιόμορφα, και περιέχουν σοκολάτα, ξηρούς καρπούς, και άλλα συστατικά θυμίζοντας βραχώδη δρόμο! Έτσι και αυτό εδώ... Μαλακά marshmallows, μαζί με αράπικα φυστίκια και λίγη καβουρδισμένη καρύδα, τυλιγμένα με σοκολάτα γάλακτος, και κομμένα σε μπουκίτσες...ΚΟΛΑΣΗ!
Προσαρμοσμένη από εμένα συνταγή, από το βιβλίο: 'Kids Cooking' του Women's Weekly. Φτιάξτε την με τα παιδάκια σας, θα το χαρούν πολύ!


     ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κούπα αράπικα φυστίκια
  • 1/3 κούπας ινδοκάρυδο τριμμένο
  • 800 γρ περίπου κουβερτούρα γάλακτος, ή μαύρη, ή ανάμεικτη
  • 4 κούπες μικρά, πολύχρωμα marshmallows-250 γρ περίπου (εάν δεν βρείτε μικρούλια, απλώς κόψτε τα μεγάλα με ένα ψαλίδι σε μικρά κυβάκια)


    ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Ξεκινήστε καβουρδίζοντας για λίγο το ινδοκάρυδο. Τοποθετήστε το σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, και ανακατέψτε το πάνω από μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά. Θέλουμε να ροδίσει και να απελευθερωθεί το άρωμα του. Όταν είναι έτοιμο, τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο μπολ να κρυώσει. 
  2. Ετοιμάστε ένα μακρόστενο ταψάκι στρώνοντας το με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  3. Σπάστε την κουβερτούρα σε κομμάτια, βάλτε την σε μπολ, και λιώστε την, είτε σε μπαιν-μαρί, είτε στον φούρνο μικροκυμάτων για 3-4 λεπτά. Όποια μέθοδο κι αν χρησιμοποιήσετε, μόλις αρχίσει να λιώνει , ανακατέψτε την. Στα μικροκύματα αυτό θα χρειαστεί να το κάνετε στα 2 περίπου λεπτά, και πάλι στα 3, κοκ, μέχρι να γίνει εντελώς λεία. Αφήνουμε να σταθεί για 2-3 λεπτά.
  4. Στο μπολ με την καρύδα, προσθέστε τα φυστίκια και τα marshmallows, και ανακατέψτε καλά να ενωθούν τα υλικά. Προσθέστε την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε καλά να πάει παντού.
  5. Τοποθετείστε όλο το μείγμα στο ταψάκι, και απλώστε καλά με μια σπάτουλα ή με κουτάλα, να πάει παντού, και 'πατήστε' το ελαφρά, για να γίνει ομοιόμορφο. Καλύψτε με μεμβράνη, και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα- μέχρι να δέσει η σοκολάτα. 
  6. Όταν είναι έτοιμο, αναποδογυρίστε το σε ξύλο κοπής, και κόψτε με μυτερό μαχαίρι σε τετράγωνα. Απολαύστε με σύνεση... 


Comments

  1. Δεν εχω δοκιμάσει ποτέ μαρσμέλοους σε γλυκο... φαινεται ομως τόσο νόστιμο!

    ReplyDelete
  2. πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή σου και θέλω να την κάνω. Τα φιστίκια που χρησιμοποιείς είναι τα κλασικά αράπικα (που τα ξεφλουδίζουμε) ή τα αμερικάνικα πίνατς (με το αλάτι). Δεν καταλαβαίνω από τη φωτογραφία. Δηλαδή είναι λίγο γλυκό-αλμυρό το γλυκάκι?
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλό Πάσχα εύχομαι!!
    Αναστασία

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αναστασία μου, τώρα δυστυχώς είδα την ερώτηση σου! Χρησιμοποιείς τα κλασικά peanuts ;)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Τηγανιτά Σπαράγγια

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake