Translate

Μανιτάρια Γεμιστά


Ο τέλειος μεζές! Μανιτάρια γεμιστά με μπέικον, πράσο και ρεγκάτο. Μέσα σε μισή ώρα-το ψήσιμο τους παίρνει είκοσι λεπτάκια μόνο-έχετε ένα τέλειο συνοδευτικό για την μπύρα ή το ουζάκι σας. Θα χρειαστείτε ένα καλό κίτρινο τυρί που λιώνει, κι εγώ σε τέτοιες περιπτώσεις χρησιμοποιώ πάντοτε Ρεγκάτο Kerrygold. Λιώνει όσο πρέπει, και η γεύση του είναι όσο πικάντικη όσο χρειάζεται!



     ΥΛΙΚΑ:
  • 150 γρ Ρεγκάτο 
  • 130 γρ περίπου μπέικον
  • 1 πακέτο λευκά μανιτάρια-περίπου 25 κομμάτια
  • 2-3 πράσα
  • πιπέρι




     ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου. Θα χρειαστείτε ένα μεσαίου μεγέθους πυρέξ.
  2. Πλύντε καλά τα μανιτάρια, και αφήστε τα να στεγνώσουν/στραγγίξουν. 
  3. Ψιλοκόψτε το μπέικον, και κόψτε τα πράσα σε λεπτές ροδέλες. Κόψτε επίσης το τυρί σε πολύ μικρά κυβάκια, κρατώντας 4-5 φέτες του, για να μπουν επάνω στα μανιτάρια.
  4. Αφαιρείτε από κάθε μανιτάρι το κοτσάνι, και τα τοποθετείτε στο πυρέξ. Τα κοτσάνια τα ψιλοκόβετε, αφαιρώντας πρώτα-και πετώντας-το σκούρο μέρος του κοτσανιού.
  5. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σωτάρετε το μπέικον για 2-3 λεπτά, και προσθέτετε τα πράσα και τα ψιλοκομμένα κοτσάνια. Προσθέτετε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  6. Σωτάρετε για 2-3 λεπτά ακόμα, και αφήνετε στην άκρη για 1-2 λεπτά, για να κρυώσει λίγο το μείγμα. 
  7. Προσθέτετε τα κυβάκια Kerrygold, και ανακατεύετε απαλά. Γεμίζετε με ένα κουταλάκι ένα ένα τα μανιτάρια, πιέζοντας την γέμιση. Θέλουμε να ξεχειλίζουν, οπότε μην φοβηθείτε την ποσότητα.
  8. Τα τοποθετείτε στον φούρνο για ακριβώς 20 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το ρεγκάτο και να ροδίσει. Τα βγάζετε από τον φούρνο και περιμένετε 1 λεπτάκι για να τα απολαύσετε!



Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Τηγανιτά Σπαράγγια

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake